آپلیکیشن برنامه ریزی آبیاری بر اساس
تغییرات رطوبت خاک

  ´این آپلیکیشن با ورود دستی یا اتصال از طریق بلوتوث به سنسور، مقادیر رطوبت خاک را بعنوان متغیر ورودی پذیرفته و برای نقاط مختلف یک مزرعه، باغ و حتی فضای سبز در زمان های مختلف در خصوص زمان شروع و یا خاتمه آبیاری ها تصمیم گیری می نماید. مقادیر حد مجاز تخلیه آب از خاک در پی هر آبیاری از نتایج دیگر فرآیند های محاسباتی این آپلیکیشن بوده که در مدیریت مصرف آب در کشاورزی بسیار مهم می باشد. در صورت مشخص بودن برخی اطلاعات ساده که جمع آوری آنان برای بهره بردار امکان پذیر می باشد، وی می تواند ارزیابی از بیلان توزیع و مصرف آب در سطح مزرعه و یا باغ داشته باشد.

مشخصات فنی

این آپلیکیشن با بهره گیری از جدید ترین روش های هوشمند سازی می تواند با حداقل داده های موجود در سطح مزرعه یا باغ مدیریتی با کاهش بیش از سی درصدی در مصرف آب داشته باشد. ورودی اصلی این آپلیکیشن رطوبت خاک در منطقه ریشه بوده که بهره بردار روش های گوناگونی (چون روش نمونه گیری وزنی) برای دستیابی بدان دارد. به همراه این ورودی، میزان درصد رطوبت حجمی خاک در شرایط ظرفیت ذخیره آب در خاک و نقطه پژمردگی دائمی گیاه – که معمولا از نتایج عرف آزمایشات خاک می باشد – به همراه حد مجاز تخیله آب در خاک – که تابع شرایط کشت بوده و در توصیه های ترویجی موجود می باشد- سایر ورودی های محاسبات موجود در این آپلیکیشن برای رسیدن به درصد بحرانی رطوبت خاک می باشند. این فرآیند که تنها یکبار در سطح مزرعه و یا باغ انجام می شود می تواند شاخص مهمی را در مدیریت آبیاری در اختیار بهره بردار قرار دهد.

دسته فناوری کالا: 

فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی

حوزه (های) کاربرد

  1. محیط زیست، آب، هواشناسی
  2. نرم افزارهای کاربردی و اپلیکیشن ها
  3. کشاورزی، باغبانی و جنگلداری

برتری محصول

الگوریتم این آپلیکیشن که از ترکیب فرآیند تصمیم گیری فازی و خودآموز تقویتی (Reinforcement Learning) حاصل شده می تواند بصورت هوشمند تمامی فرآیندهای واسنجی، قرائت و برنامه ریزی آبیاری ها را مدیریت کند. پیچیدگی که معمولا در این گونه روش های معیار-رطوبت خاک وجود دارد، تعیین حدود مجاز تخیله آب از خاک است. اما در این آپلیکیشن مدلی ارائه شده که کاربر تنها با داشتن نسبت بین ساعت آبیاری به دور آبیاری (ضریب میرآب) می تواند این ضریب تخلیه مجاز را بدست آورد. بمنظور ارتقاء کیفیت نتایج حاصله، کاربر با ورود چهار متغیر کلیدی که اندازه گیری آنان برای وی آسان می باشد، می تواند در قسمتی از این آپلیکیشن بدین نسبت (ضریب میرآب) دست یابد. اضافه شدن این امکانات بصورت گزینه و استفاده از آنان توسط کاربر، باعث می شود که میزان صرفه جوی آب به بیش از 30 درصد افزاریش یابد بدون آنکه کاهشی در عملکرد مشاهده شود.